Weef Project

Planning

Eerst en vooral moet er een plan bedacht worden. Wat zal er geweven worden? Welke garens ga ik gebruiken? Welke kleuren passen mooi bij elkaar? Vaak begin ik al met nadenken over een volgend project als ik nog aan het weven ben aan het vorige project. Soms zijn er meerdere dingen die ik wil proberen en soms is het wat lastiger om inspiratie te vinden. Eens ik voor ogen heb wat ik graag zou willen maken ga ik uitzoeken hoe ik het ga maken. Daarna worden er uitgebreid berekeningen gemaakt voor zowel de ketting en de inslag.

Ketting scheren

Als ik eenmaal weet hoeveel garen ik nodig heb voor de ketting en de inslag, ga ik de ketting scheren en de inslag afmeten.

Verven

Vervolgens worden de garens geweekt en geverfd. Dit vind ik zelf een spannend deel van het weven. Het omzetten van een idee naar werkelijkheid. Na het verven worden de garens gespoeld en gedroogd en dan krijg ik al een idee over het eindresultaat.

Opbomen, inrijgen en door het riet

Eens de schering helemaal klaar is kan hij op het weefgetouw of anders gezegd wordt de ketting opgeboomd. Vervolgens wordt de ketting ingeregen en door het riet gehaald.

Aanbinden, testen en weven

De laatste stappen voor het weven zijn het aanbinden en het testen. Als alles goed gaat kan er geweven worden. Eindelijk komt dan het project tot leven!

Afwerken

Eenmaal het project geweven is moet het nog afgewerkt worden. Kleine fouten worden hersteld. Eventuele franjes worden gemaakt. Nadien wordt het project gewassen en geperst.

By Louisa May Alcott

We all have our own life to pursue, our own kind of dream to be weaving, and we all have the power to make wishes come true, as long as we keep believing.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.