Karakteristieken van handgeweven producten

In handgeweven stoffen kan men meerdere soorten karakteristieken terugvinden. Deze zijn louter cosmetisch van aard en tasten de integriteit en veiligheid van het weefsel niet aan. Het zijn derhalve geen gebreken of fouten.

  1. Overlappingen van inslaggaren van ongeveer 5 cm kunnen op sommige plaatsen zichtbaar zijn. Deze wijzen op spoelwisselingen. Er wordt getracht om dit zo onopvallend mogelijk te doen.
  2. Overlappingen van schering wijzen op reparaties tijdens het weven van fabrieksknopen in de kettingdraden die tijdens het scheren aan het oog zijn ontsnapt.
  3. Af en toe kan een fabrieksknoop aan detectie ontsnappen.
  4. Op sommige plaatsen kunnen vage inslaglijnen zichtbaar zijn.

Wasinstructies

Tijdens het verfproces wordt het garen gewassen totdat het spoelwater helder is. De handgeweven producten worden vóór verzending nogmaals gewassen. Wanneer een geweven product echter voor de eerste paar keer na gebruik wordt gewassen kan er enige kleurafgifte zijn. Dit is normaal. Bij bepaalde kleuren kan dit meer uitgesproken zijn.

Was uw product in koud water met een kleine hoeveelheid wol-/zijdewasmiddel om te voorkomen dat aangrenzende kleuren in elkaar overlopen. Spoel vervolgens tot het spoelwater helder is. Desgewenst kan azijn of citroenzuur in het laatste (heldere) spoelwater worden toegevoegd, maar dit is niet noodzakelijk. Het wordt afgeraden om azijn of citroenzuur toe te voegen wanneer het spoelwater nog niet helder is. Knijp het water er vervolgens voorzichtig uit en leg het plat om te drogen. 

Klachten

Het is natuurlijk vervelend als u een klacht heeft over de producten en/of levering zoals u die ervaren heeft.
Toch vragen wij u vriendelijk om uw klacht door te geven zodat wij in de toekomst een betere service kunnen bieden.
Dit kan per e-mail, via de post en/of telefonisch.

Na ontvangst van uw klacht ontvangt u van ons een bevestiging.
Wij zullen uw klacht binnen 7 dagen na ontvangst beantwoorden, mocht het meer tijd nodig hebben, dan zullen wij u hiervan op de hoogte stellen.

Retourneren en ruilen

We doen ons best om ervoor te zorgen dat de kleuren op de foto’s van de kettingen en handgeweven projecten zo nauwkeurig mogelijk zijn. Ze zijn echter met de hand geverfd, de kleurvariaties kunnen niet volledig door de camera worden vastgelegd en de kleuren die u op uw scherm ziet zijn bij benadering en hangen ook af van uw scherminstellingen.

We vragen u vriendelijk om het gekochte product bij ontvangst zorgvuldig te inspecteren. Gelieve zo snel mogelijk contact met ons op te nemen als u het product wilt retourneren of ruilen. 

Retourneren kan onder de volgende voorwaarden:

  • Het product mag niet geopend of beschadigd zijn; het product mag geen gebruikssporen of uiterlijke veranderingen vertonen.
  • Uit hygiënische- en veiligheidsoverwegingen kunnen wij géén geopende retourgoederen accepteren.
  • U stuurt het artikel op eigen kosten terug. Ongefrankeerde retourzendingen worden door ons niet aanvaard.
  • U dient artikelen die worden teruggezonden, indien mogelijk in de originele verpakking en in een zo oorspronkelijk mogelijke staat van het product met bijsluiting van een kopie van de factuur en een duidelijke omschrijving van de klacht aan te bieden.

Zendingen onder rembours worden niet geaccepteerd.

Verschillende soorten goederen zijn vrijgesteld van retournering. Bederfelijke goederen zoals etenswaren kunnen niet geretourneerd worden.

Sigi Wovens brengt geen kosten in rekening wanneer een zending wordt geretourneerd, wel wordt na het ontvangen van de retourzending, de zending gecontroleerd. Als de goederen of de verpakking incompleet of beschadigd zijn zullen hiervoor kosten in rekening worden gebracht aan de koper. Deze kosten worden dan in mindering gebracht aan het eventueel terug te betalen bedrag. Terugbetaling van het orderbedrag geschiedt binnen 14 dagen na het ontvangen van de retourzending en is alleen mogelijk via een bankoverschrijving. Indien een bestelling niet binnen 30 dagen na bestelling bij de koper is afgeleverd heeft de koper het recht de bestelling te annuleren. Dit geldt niet wanneer er afwijkende levertijden besproken zijn.

Voorwaarden:

De koper heeft het recht op een afkoelingsperiode van 14 werkdagen na levering van de goederen. Dit betekent dat de koper de goederen binnen deze periode mag retourneren naar Sigi Wovens. De verzendkosten en de risico’s die hiermee gepaard gaan, zijn voor de koper. Wanneer de koper goederen retour wil zenden, moet dit vooraf gemeld worden, zodat wij hiervan op de hoogte zijn.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.